woensdag 23 november 2011

Aankondiging kerstconcert 13 december 2011

In het sfeervolle kerkje OLV ten Hemelopneming in ’t Goy geeft Rondo op dinsdagavond 13 december 2011 om 20.00 uur een bijzonder kerstconcert: ‘Opmaat naar kerst’.

Naast enkele traditionele kerstliederen (Kodaly en Rutter) zingt het koor prachtige kerstmotetten van Poulenc, Britten en Bremer.

De intense kerstmotetten van Poulenc zijn geschreven voor koor a capella. Na het filosofische O Magnum Mysterium, de opgewonden, nauwelijks van de schrik bekomen herders (Quem Vidistis) en de zeer ingetogen wijzen (Videntes Stellam) is er pas aan het einde plaats voor (ingehouden!) gejubel in het Hodie Christus natus est.

Van Benjamin Britten zingen we delen uit de Ceremony of Carols, in een bezetting voor vrouwenkoor en begeleid door harp. Dit stuk werd geschreven in 1942 op teksten uit het Middelengels. Na het bekende, maar steeds ontroerende “There is no Rose” volgt “Balulalow”, Maria’s liefdesverklaring aan haar kind Jezus. Het snelle tempo van “This little babe” is een uitdaging voor het koor. Wij zijn heel blij dat harpiste Wendy Rijken haar medewerking verleent aan dit concert.

Route naar de kerk in 't Goy

Vanuit Houten vanaf De Koppeling richting oost: Rondweg naar rechts volgen richting 't Goy, na afslag Het Meer de eerste weg links richting 't Goy, vervolgens rechts het Oostrumsdijkje op wat na 250 m. overgaat in de Beusichemseweg. De kerk staat na ongeveer 2,5 km. aan de linker hand (Beusichemseweg 104).