maandag 19 maart 2012

Lustrumconcert 9-10 juni 2012

Aankondiging concert 2e lustrum

De bekende regisseur Jos Groenier, die al vaker met Rondo werkte, begeleidt het koor bij de enscenering van het dit concert. Het belooft een klank- en kleurrijk spektakel te worden met een prachtige muziekkeuze.

Het programma biedt een karakteristieke selectie uit het gehele repertoire van het koor en een aantal nieuwe werken, waaronder de Nederlandse première van het stuk ‘Long Road’, van de Letse componist Eriks Ešenvalds. De lustrumconcerten zijn op 9 en 10 juni, 2012 en vinden plaats in Cultuurhuis Schoneveld in Houten Zuid. Het is voor het eerst dat het koor een concert niet in een kerk geeft. Schoneveld biedt een ideale locatie voor deze theatraal opgezette productie. De gerenommeerde Utrechtse regisseur en vormgever Jos Groenier die het geheel regisseert, in co productie met Hans de Munnik, is bekend van o.m. de theatervoorstellingen ‘Lieve Julia’, ‘emmi@leo’, het kerstcircus ‘Cascade’ en tal van opera- en muziekvoorstellingen.

Nederlandse première
Bij de voorbereidingen op dit concert stuitten we op het stuk ‘Long Road’ van de jonge Letse componist Eriks Ešenvalds. Het koor is heel enthousiast over dit werk. Het is een spannend stuk waarin van alles gebeurt en we willen het graag aan u laten horen.

Aan dit concert verlenen verder een strijkkwartet en een acteur hun medewerking. Zij zorgen voor verbindende muziek en teksten zodat u kunt genieten van een prachtig geheel.

Graag tot ziens op 9 of 10 juni om 20.15 in Cultuurhuis Schoneveld, Zonnehout 36, Houten. (kaart)
U kunt hier reserveren.