maandag 19 september 2016

17 en 18 december: Kerstconcert Houtens Kamerkoor Rondo met wereldpremière van Williams

Kerstconcert Houtens Kamerkoor Rondo met wereldpremière van Williams.
Dit jaar viert de Britse componist Adrian Williams (1956) zijn 60e verjaardag. Ter gelegenheid daarvan werkte hij voor Houtens Kamerkoor Rondo zijn carol 'Evergreen Child' om naar begeleiding met harp. De première van Evergreen Child in deze variant valt dus voor het eerst te beluisteren tijdens het jaarlijkse kerstconcert van Rondo op 17 en 18 december a.s. Williams heeft een bijzondere band met het Houtens Kamerkoor en componeerde al eerder muziek voor dit gezelschap.
In dit kerstconcert is tevens het prachtige 'A Ceremony of Carols' van Benjamin Britten te beluisteren. Brittens karakteristieke techniek van harmonie- en stemmingswisseling is goed te horen in deze Ceremony of Carols. Britten schreef het voor vrouwenstemmen maar Rondo laat de bewerkte versie horen met ook de lage stemmen.
Naast de Carols horen we o.a. ook het stemmige 'Lux Aurumque' van Eric Whitacre, carols van Grieg en Leontovich en het ontroerende duet voor sopraan en alt van Cesar Franck ‘La Vierge a la Creche’.
Marianne Hofman begeleidt het koor een aantal malen op de harp en zal zelf ook het e.e.a. ten gehore brengen.

De concerten vinden plaats op zaterdag 17 december 2016, 20.00 uur in de Dorpskerk, Dorpsstraat 53, Nieuwegein (Vreeswijk, routebeschrijving) * en op zondagmiddag 18 december 2016, 15.00 uur in de R.K. Kerk, Beusichemseweg 104, 't Goy (routebeschrijving)
Toegang €10 in de voorverkoop en €12,50 aan de zaal.


* Het is wat lastig parkeren bij de Dorpkerk, Dorpsstraat 53 in Vreeswijk. Parkeren is mogelijk rondom de begraafplaats aan de Gildenborglaan.

Aanrijroute bv. via A27, afslag Nieuwegein, na de sluis bij de eerste verkeerslichten naar links (Nijverheidsweg gaat over in de Wierselaan) uitrijden tot laatste mogelijkheid rechts (blijft Wierselaan) en dan eerste weg links (Gildenborglaan). Van daaruit is het naar de kerk goed te belopen (Gildenborglaan uitlopen, links (Frederiksoord), rechts (Lekstraat) over het bruggetje (Molenstraat), toegang kerk aan de Molenstraat)